Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Tillit" by Peter Sylwan * eBook PDF Kindle ePub Free

Tillit

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Tillit
  • Author : Peter Sylwan
  • Release Date : January 20, 2019
  • Genre: Science & Nature,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1276 KB

Description

"Den Àr död", sÀger jag.
"Den Àr död", upprepar Hedda.
GÄng pÄ gÄng. Rösten blir alltmer sorgsen. Hon Àr tre Är och försöker förstÄ varför den pÄkörda vildsvinskultingen inte vill vakna. Just i början av sitt eget medvetna liv börjar hon ana att det ocksÄ har ett slut.
Barnets första möte med döden Àr inledningen till en berÀttelse om meningen i livet. Hur kunde det uppstÄ? Vilka mekanismer lÄg inbyggda i Den Stora SmÀllen som förmÄdde skapa en form av liv som kan frÄga efter meningen med och i det?
Tillit Àr en vindlande, spÀnnande och lÀttbegriplig upptÀcktsresa i vetenskapens vÀrld: Vad har den att sÀga om moralens rötter och medvetandets mekanismer? I berÀttelser om en mÄngfald av fascinerande experiment fÄr vi lÀra oss till exempel varför mÄnga djurarter pÄ ett synbarligen oegoistiskt sÀtt delar med sig. Den evolutionÀra biologin har avslöjat mycket om vÄrt dolda kÀnsloliv och vÄrt nÀra slÀktskap med allt levande pÄ jorden. Mindre kÀnt Àr kanske att den ocksÄ visat vilken betydelsefull roll estetiken har i livets lÄnga utvecklingshistoria. En genomgÄende frÄga i boken Àr hur lÄngt fÄr vi sjÀlva manipulera livets mekanismer, en frÄga som kanske Àr mer konkret och vardaglig Àn vi tÀnker pÄ det handlar om morgondagens mat. Vad Àr egentligen genmanipulerad föda? Kan vi lita pÄ att den inte Àr farlig?
Tillit Àr en bok om vÄr tids vetenskap och om vad den sÀger om hur det Àr att vara mÀnniska. Som en röd trÄd genom berÀttelsen gÄr tilliten som det avgörande villkoret. Om vi inte kan lita pÄ varandra om vi inte kan kÀnna tillit dÄ kommer vi inte heller att kunna finnas till.


Free Download "Tillit" PDF ePub Kindle